zondag 21 maart 2010

Metropolis

Het is al een hele tijd op televisie, maar sinds dit weekend op 'prime-tiime': zaterdagavond om 20.30 uur op Nederland 3. Deze week adopteerde DWDD het programma, nou dan weet je het wel.
Ik liet me al langer vermaken door dit geweldige concept: in plaats van Nederlandse journalisten erop uit te sturen om mensen over een bepaald thema te interviewen, laten ze correspondenten uit de hele wereld een verhaal maken.
Afgelopen week was het thema: therapie. Nederland staat op de 15 plaats in het rijtje van gelukkigste landen, maar 1 op de 4 mensen heeft op zijn minst overwogen om in therapie te gaan. Hoe is dat elders in de wereld? Nou, in Costa Rica, het gelukkigste land, hebben ze de liefde en god. In China, waar men niet aan therapie doet, rijdt een man ieder weekend vrijwillig met zijn scooter over een hoge brug om mensen te redden van zelfmoord. De correspondent in Pakistan regelt dat de man met PTSS eindelijk met iemand gaat praten. Zo zijn er nu al 61 afleveringen, met de meest uiteenlopende thema's.
Ik vind het een grote aanrader. Dus kijk volgende week zaterdag naar de aflevering 'single', of surf naar de website om afleveringen te bekijken.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Geen opmerkingen: