dinsdag 30 juni 2009

Columns

De zomercolumns zijn weer begonnen!
Eigenlijk zou deze zin genoeg moeten zijn om iedereen die hem leest instant blij te maken en door te surfen naar deze site om de nieuwste te bekijken.

Ik vrees echter dat ik hem toch even moet toelichten.
De zomercolumns.
Zomercolumns? Bij de NOS?

Je weet wel, die kleine, zogenaamd nietszeggende, items over het nieuws dat het journaal niet haalt. Achtergronden, gemaakt door correspondenten die een andere kant van hun standplaats willen laten zien. Verhalen over bv het jaarlijkse voedselgevecht tussen de Ozzies en Wessies op een brug in Berlijn, over het dorp met de langste naam ter wereld (63 letters in Wales) dat zo klein is dat je je hand moet ophouden om de trein te laten stoppen, over bejaarden in China die achteruit lopen als training van hun hersenen of over een viersterren hotel met 55 kamers in een plaats waar geen toeristen komen in het westen van Mali.

Heerlijke verhalen die je laten zien hoe de wereld in elkaar zit.

Een groot onderdeel van het plezier ligt ook in de participatie van de correspondenten. Die wellicht blij zijn eens iets leuks te mogen maken, zonder stalen gezicht. Dus zie je Wouter Zwart meedansen met bejaarde Chinezen, zwemt Bram Vermeulen (de correspondent die tegenwoordig in Turkije zit) in zijn eentje door dat lege zwembad in Mali en staat Margriet brandsma tot aan haar kuiten in een riviertje.
Heerlijk.

Deze zomer begon de NOS met Rop Zoutberg die Spaanse wijn proeft. Lichtelijk knullig, maar duidelijk met veel plezier laat hij zijn (on)kunde zien.


Ik heb zin in de zomer!
Overigens is het archief van vorig jaar hier te vinden.

1 opmerking:

Victor Romijn zei

ja! eindelijk weer de zomercolumns! ik vind die rare vrouw uit zuid-amerika altijd zo leuk!